Wervelzuil- & kaakgewrichtsaandoeningen

Onze specialisten

Wervelzuil- & Kaakgewrichtsaandoeningen

Rug- en nekproblemen kennen een grote prevalentie. Dit komt voor in een acute fase, vb. blokkages van de nek en rug maar vaker gaat het om een chronisch probleem. In dit geval vraagt dit naar een bredere aanpak.

Dit houdt in dat er naast manuele behandeling ook oefentherapie wordt gegeven. Hiermee worden spieren versterkt die de wervelkolom ondersteunen. Dit zorgt voor een hogere belastbaarheid in bekken- en rugregio.

Daarnaast moet er ook aandacht zijn voor ergonomie en educatie waarbij we de rugpatiënt bewust maken van de nodige veranderingen in het dagelijkse leven. Dit wil zeggen dat hij/zij wordt aangeleerd hoe je best met je rugpijn kan omgaan.

Kaak

Problemen aan het kaakgewricht uiten zich niet alleen door een klikkend geluid bij het openen en sluiten van de mond of bij het kauwen. Aangezichtspijn of hoofdpijn kan zeker ook zijn oorzaak vinden t.h.v. het kaakgewricht.

Het kaakgewricht heeft een nauw verband met wervels net onder de schedel. Daarom worden deze 2 zones steeds samen behandeld.

 

We kunnen het kaakgewricht en de spieren daarrond manueel behandelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de patiënt de herwonnen beweeglijkheid blijft oefenen. Ook hier is educatie en ergonomie cruciaal. Eventueel kunnen ontspannende massagetechnieken voor de kaakspieren ook worden aangeleerd.

Triggerpoints in specifieke spieren rondom de kaak kunnen soms het probleem in stand houden. Hiervoor kan dry needling een doeltreffende therapie zijn.

Wilt u meer weten over Wervelzuil- & kaakgewrichtsaandoeningen?