Leer ons kennen

Het Team

Ons team bestaat uit gepassioneerde zorgprofessionals met ieder hun eigen expertise. Om de best mogelijke zorg aan te bieden zetten we sterk in op onderlinge communicatie en overlegmomenten, zowel binnen als buiten de praktijkmuren. U kunt erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen om u de beste zorg te bieden.

Wie zijn wij?

Elke kine heeft zijn/haar specialiteit, ontdek hieronder meer en boek meteen een afspraak in.

Nicolas

Kinesitherapeut

Ik studeerde nog net af in de nineties. Mijn diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie behaalde ik aan de UGent in 1999. Mijn pad in de gezondheidszorg is dus al goed gevuld. Ik startte mijn loopbaan in het Jan Ypermanziekenhuis. Ik werkte daar 9 jaar, eerst fulltime en toen ik in 2004 een eigen praktijk startte, bleef ik nog even deeltijds in het ziekenhuis werken. Daar ontdekte ik dat in groep werken volledig mijn ding is. Al snel nam ik er dus extra collega’s bij in mijn praktijk in Wevelgem.
Ondertussen verfijnde ik mijn vaardigheden met manuele therapie en vele interessante intensive courses in het revalidatieveld. In 2000 leerde ik dry needling kennen. Dat vond ik zo boeiend dat ik meteen zelf de opleiding volgde. Ik ben me daar steeds verder in gaan verdiepen en ondertussen ben ik docent in dry needling aan The Hive Academy.
Kennis opdoen en doorgeven is altijd mijn ding geweest, aan studenten op stage en met mijn eigen collega’s in de praktijk.
Mijn hoogste interesse ligt bij de acute revalidatie in orthopedie, rug- en nekpijn en bij sportletsels. Zo ben ik al sportkine sinds 2003. Eerst bij de fusievoetbalclub in Wevelgem en sinds 2011 bij profclub Volley Menen.
Mijn motivatie om met patiënten aan de slag te gaan is de dankbaarheid die je krijgt als je mensen kan helpen naar herstel. Mijn inspiratie is het zoeken naar, soms moeilijke, oorzaken van een pijnklacht.
Oh ja, daarnaast probeer ik met tennis, zwemmen en lopen ook zelf nog wat sportief te zijn. Ook muziek en supporteren voor mijn 2 sportende zonen brengen me veel plezier!

Ruben

Kinesitherapeut

Sinds 2017 ben ik werkzaam als kinesitherapeut na de 5-jarige opleiding kinesitherapie & revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Ik deed al werkervaring op in verschillende praktijken vooraleer ik aan de slag ging bij Kine Delrue in 2018. Onderweg ben ik mij ook wat meer gaan interesseren en verdiepen in uiteenlopende thema’s zoals manuele therapie, dry needling en coaching bij Parkinson. Als therapeut zou ik mij omschrijven als een kritische denker die streeft naar een correcte diagnostiek gekoppeld aan een no-nonsense aanpak. Open communicatie en een goede patiënt-therapeut relatie zijn voor mij zeer belangrijk, daar mag gerust een vleugje droge humor bij. Buiten de praktijk geniet ik ook van bewegen in al zijn vormen, in het shirt van minivoetbalploeg Lokomotiv Popo of ergens op de dansvloer.

Basile

Kinesitherapeut

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Samen met mijn eigen ervaring met en de daarbij horende revalidatie tijdens mijn volleybalcarrière was de keuze om kinesitherapie te studeren dan ook snel gemaakt. In 2020 studeerde ik af aan de UGent en ging ik direct aan de slag hier bij Kine Delrue.
Ik probeer iedere revalidatie zo evidence-based mogelijk aan te pakken waardoor mijn honger naar kennis ook niet te stillen valt. Bijscholingen over onderwerpen zoals dry needling, manuele technieken, trainingsleer, … beschouw ik dan ook als mini vakantiedagen.
Naast mijn werk als kinesitherapeut bij profclub Volleybal Menen ben ik hier sinds 2020 ook actief als physical coach. Dit vertaalt zich naar mijn werk in de praktijk waar ik de nadruk leg op actieve oefentherapie waarbij we grenzen van je mogelijkheden proberen te verleggen.
Op de zeldzame momenten dat ik niet met alles rond kinesitherapie bezig ben kan je me vinden op een volleybalveld, in een goed restaurant of in het gezelschap van vrienden, familie, mijn vriendin en mijn zoontje.

Astrid

Kinesitherapeut

Tijdens het laatste jaar van mijn studies in 2022 liep ik stage bij Kine Delrue. Ik voelde me er instant in mijn nopjes. En ‘so the story begins’… Nog geen paar maanden later en ik begon er te werken. Het meeste van de tijd zie je mij vrolijk en enthousiast rondlopen in de praktijk. Mijn aanpak kan je daarom ook omschrijven als resultaatgericht gecombineerd met het nodige plezier en gelach tijdens de revalidatie. Ik ben gemotiveerd om iedere patiënt, sporter of niet-sporter, terug op niveau te brengen of zelfs naar een hoger niveau te helpen tillen. Naast het werk in de praktijk kan je mij ook terugvinden als sportkine bij profclub Volleybal Menen (2022-heden). Een ideale combinatie als je het mij vraagt.
Om steeds beter te worden in mijn vak volg ik dan ook geregeld bijscholingen in dry needling, hands-on technieken en verschillende sport-gerelateerde revalidatie.

Finike

Kinesitherapeut

Van jongs af aan was ik enorm geboeid door het menselijk lichaam en de medische wereld. Daarnaast was ik ook graag sportief bezig. Verschillende hobby’s werden uitgeprobeerd, maar dansen bleek al snel mijn favoriete bezigheid. Ondertussen mag je daar ook kunstschaatsen bijrekenen. Laat de combinatie van deze twee interesses nu net ideaal zijn voor een kinesitherapeut. En zo startte ik in 2016 aan de KULeuven in Brugge. Na de overstap naar Leuven en een aantal jaar later studeerde ik af binnen de afstudeerrichting pediatrie (kinderen). Om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden besloot ik een jaartje langer in Leuven te vertoeven. Dit om mij te verdiepen in de sportkinesitherapie. Na de zomer van 2022 startte ik bij Kine Delrue. Daar bouw ik mijn vaardigheden verder uit en ondertussen blijf ik me ook bijscholen om jou of je kleine kapoen zo goed mogelijk te kunnen bijstaan tijdens de revalidatie.

Marthe

Kinesitherapeut

Het menselijke lichaam boeit mij al sinds mijn kindertijd. Toen ik na een dansblessure zelf moest revalideren wist ik dat ik kinesitherapeut wilde worden. In 2022 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie optie sport . Vervolgens heb ik nog een extra master neurologische revalidatie gedaan. Momenteel ben ik bezig met een postgraduaat manuele therapie. Nu ik in het werkveld ben gestapt wil ik voornamelijk verdiepen in de neurologische revalidatie, sportkinesitherapie en orthopedische revalidatie. Onder het motto van bewegen maakt je beter, is het mijn doel om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens jouw volledige revalidatietraject. In samenspraak bepalen we je doelstellingen en streven we naar een zo’n optimaal mogelijk herstel. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met dansen, yoga, hiken of het lezen van een boek.

Lucas

Kinesitherapeut

Na mijn opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KULeuven bleef ik met een bepaalde honger achter. Ik had veel geleerd omtrent het functioneren van het menselijk lichaam, sporten en bewegen op zich, en de effecten en reacties die in het lichaam optreden. Maar wat als een atleet of sporter geblesseerd geraakt? Ik geraakte steeds meer geïnteresseerd in de revalidatie van sportletsels. Vandaar de keuze om verder te studeren als kinesitherapeut, afstudeerrichting sportrevalidatie.
Na mijn opleidingen vervolmaakte ik me als manueel therapeut aan de VWMT in Mechelen en rondde ik de opleiding dry neelding aan Trigger af. De combinatie van alle opleidingen zorgt ervoor dat ik geen enkele uitdaging in de revalidatie uit de weg ga.
Naast het werk kan je me op de fiets of in het zwembad vinden. Maar even goed ook thuis aan het spelen met onze dochter of achter de kookpotten.

Dythe

Bewegingscoach

Ik ben Dythe Hanssens. In juni 2022 ben ik afgestudeerd als bewegingsdeskundige aan de Howest. Sport heeft al mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Ik speelde lange tijd volleybal bij DAVO Wevelgem. In mijn jeugd deed ik ook aan atletiek, dansen en turnen. Onder het motto ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ boeide het gezondheidsaspect me sterk. Hiernaast verdiepte ik me al in bepaalde sport specifieke thema’s om zo nog meer vakkennis op te doen en op deze manier mensen nog gerichter te kunnen begeleiden. Zo volgde ik nog: taping, relaxatie- en sportmassage, analysing running technique en running education, sporttherapie en cupping. 


 In mijn job wil ik mensen zo goed mogelijk begeleiden tot een gezonde en actieve levensstijl en het realiseren van hun persoonlijke doelen.

Veerle

Administratief Medewerkster

Na mijn studies kinesitherapie en osteopathie werkte ik jarenlang in mijn eigen praktijk in Kortrijk waar ik osteopathie met wellness combineerde. Met een echtgenoot die ook zelfstandig loodgieter is en de zorg voor drie kinderen werd het stilletjes aan veel te druk. In 2016 verhuisden we naar het rustigere Lauwe waar ik vanaf dan het administratieve luik van het bedrijf van mijn man onder handen nam. Na een tweetal jaar (de kinderen werden al wat groter) was ik wat ‘in slaap aan het vallen’ en zocht ik terug een halftijdse job om mijn horizon weer wat te verruimen. De vacature, die op dat moment bij Kine Delrue open stond, leek me wel op het lijf geschreven. Ik waagde mijn kans en het klikte meteen! Het werk is afwisselend en boeiend. Er is veel contact met de patiënte en ik voel me zeer gewaardeerd door de collega’s én de patiënten. Kortom, we zijn ondertussen al enkele jaren verder en ik kom nog altijd met heel veel plezier naar Kine Delrue!

Heeft u een vraag?

Wacht niet langer en stel ze via ons contactformulier!